Nieuwe iPad en iPad mini voorspellingen op het Spring Loaded evenement

Eerder vandaag meldde 9to5Mac dat Wedbush-analisten een prijsstijging hadden voorspeld voor de volgende iPad Pro-generatie, die waarschijnlijk morgen zal worden aangekondigd tijdens Apple’s “Spring Loaded” -evenement. De brief geeft ook meer informatie over een nieuwe iPad en iPad mini op instapniveau die ook aangekondigd zouden kunnen worden.

Volgens Wedbush-analist Daniel Ives is de “belangrijkste focus” van het ‘Spring Loaded’-evenement ‘iPad-vernieuwingen voor iPad Pro, iPad mini en de goedkope iPad’:

Apple zal naar verwachting ingrijpende wijzigingen aanbrengen in zijn 11-inch en 12,9-inch iPad Pro-modellen, inclusief de krachtige bijgewerkte A14X-chip. De duurdere 12,9-inch zal naar verwachting een mini-LED-display hebben die de kleurprestaties, dim mogelijkheden en hoge contrast mogelijkheden naar een andere niveau gaat brengen. We verwachten bescheiden prijsstijgingen voor de iPad Pro-modellen met consistente prijzen voor de iPad mini en de volgende versie van de goedkope iPad.

Weinig bekend over het 11 inch model

Hoewel de geruchten over de 12,9 inch iPad Pro consistent zijn, is er weinig bekend over het 11 inch model. Apple zou de twee modellen kunnen onderscheiden, aangezien het begon met de iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Pro met de camerasensoren.

Het 11-inch model zal waarschijnlijk de A14X-chip ontvangen, maar het mini-LED-display en de Thunderbolt-poort zijn mogelijk exclusief voor de 12,9-inch-versie.

De iPad mini en het iPad-basismodel zullen waarschijnlijk beide een chipupgrade krijgen. Ze gebruiken momenteel de A12 iPhone XS-processor en zouden de A14 SoC kunnen ontvangen als de vierde generatie iPad Air.

De Wedbush-analist gelooft ook dat Apple “een paar verrassingen” gepland zou kunnen hebben voor het “Spring Loaded” -evenement, waaronder enkele nieuwe kleurenversies voor de nieuwe iMac, een nieuwe Apple Pencil en Apple’s AirTags, maar geen AirPods 3:

Hoewel het geen formele lanceringen zijn, denken we dat Cook & Co. waarschijnlijk enkele hints zal geven over de nieuwe AirPods 3, die naar verwachting in een afzonderlijke virtuele lancering in het begin van de zomer zal worden gelanceerd.

Plaats een reactie