Hoe je al je data uit je iPhone en of iPad kunt wissen – Maak je iPhone Verkoopklaar

De beknopte versie

Lees hier de beknopte versie voor het maken van een backup van je iPhone of iPad. Zorg er voor dat je dus eerst een backup maakt voordat je overgaat tot het wissen van al je data.

  • Ga naar Instelling > Apple ID > iCloud > iCloud-reservekopie > Inschakelen>
  • Tik op Maak nu reservekopie
  • Je iPhone zal nu beginnen met het maken van een reservekopie en deze op je iCloud opslaan.

Het kan best lastig zijn om je persoonlijke gegevens uit je iPhone te wissen. Apple heeft deze optie bewust moeilijk vindbaar gemaakt, zodat we niet per ongeluk al onze dierbare foto’s, videos en documenten voorgoed verwijderen.

Maar waarom zou je dat in eerste instantie ook willen, vraag je jezelf wellicht af. De data die je op je iPhone hebt, vertegenwoordigt een stukje van jezelf.

Nou, het wissen van je persoonlijke gegevens uit je iPhone kan handig zijn wanneer je je iPhone wilt verkopen of misschien cadeau wilt geven. Je wilt natuurlijk niet dat een onbekende met een duplicaat heeft van jouw persoonlijke gegevens.

En dat is wat we in dit artikel zullen bespreken. Hierin zullen je we exact vertellen hoe je algehele data uit je iPhone kunt verwijderen in een paar simpele stappen.

Hoe je een backup van je iPhone of iPad kunt maken voordat je al je gegevens wist

Het spreekt uiteraard voor zich dat je eerst een backup van je iPhone of iPad moet maken voordat je begint met het wissen van je gegevens. In de meeste gevallen zal jouw iCloud automatisch een reservekopie voor je maken. Zo lang jouw iPhone aan stroom en WiFi is verbonden, kan je ervan uit gaan dat jouw iCloud iedere nacht automatisch een backup maakt van je iPhone.

Maar uiteraard is het nog beter om vlak voor het wissen van je iPhone handmatig een reservekopie te maken. Hierdoor zal je je gegevens tot die van de laatste minute nog kunnen meenemen naar je volgende nieuwe iPhone.

Dit zijn de stappen die je moet volgen om een reservekopie te maken voor je iPhone of iPad:

  1. je iPhone / iPad dient verbonden te zijn met WiFi.
  2. Sluit je iPhone / iPad aan een stroompunt.
  3. Navigeer naar Instellingen (meestal is deze in de startscherm te vinden).
Bron: MacKennis.nl
  1. Tik op de eerste banner (daar waar je naam en foto staan).
  2. Tik op iCloud (tweede sectie).
  3. Scroll naar beneden en tik op iCloud-Resevekopie.
  4. Schakel deze aan indien nodig.
  5. Tik op Maak nu reservekopie.
Bron: MacKennis.nl

Jouw iPhone heeft nu een moment nodig om de reservekopie te maken. Geef het de tijd om de reservekopie af te ronden voordat je begint met het wissen van je persoonlijke gegevens.

Hoe wis je al je persoonlijke gegevens uit je iPhone of iPad

Nadat je een reservekopie hebt gemaakt, kan je starten met het schoonvegen van al je persoonlijke gegevens. Zodra je al deze stappen doorlopen hebt, zal je iPhone als een nieuwe telefoon aanvoelen. Dit betekent dat jouw iPhone het welbekende welkomscherm zal vertonen, waarin de nieuwe eigenaar de taal, locatie, etc zelf mag kiezen.

Dit is wat je moet doen om al je iPhone of iPad te volledig te resetten.

  1. Ga naar instellingen (meestal op het eerste scherm te vinden)
  2. Tik op algemeen
  3. Scroll helemaal naar beneden en tikt op Stel opnieuw in
Bron: MacKennis.nl
  1. Kies Wis alle inhoud en instellingen 
  2. Voer je toegangscode in 
  3. Tik op wis iPhone 
  4. Tik nogmaals op wis iPhone
Bron: MacKennis.nl

Zodra deze stap is voltooid kan je je iPhone verkopen of cadeau geven zonder je druk hoeven te maken over je data. Al jouw persoonlijke gegevens zijn nu veilig verborgen in de iCloud en volledig verwijderd uit je oude iPhone.

Andere opties die betrekking hebben op het herstellen van je iPhone 

Uiteraard zijn er andere mogelijkheden die te makken hebben met het resetten van je iPhone. Zo hoef je niet per se al je persoonlijke gegevens te wissen om bepaalde apps je locatie en privacy data te ontzeggen. Of omdat je slechts je iPhone wilt resetten zonder dat je al je persoonlijke gegevens kwijtraakt. Zie hieronder een lijst met de mogelijkheden voor het opnieuw herstellen van je iPhone

Het wissen van inhoud en instellingen

Allereerst beginnen we met het volledig verwijderen van je gegevens. Alle stappen die nodig zijn om de inhoud en instellingen te wissen hebben we behandeld in dit artikel. In het bovenstaande tref je een uitgebreid handleiding om dit uit te voeren. 

Het opnieuw herstellen van je Locatie en privacy

Het opnieuw herstellen van je locatie en privacy kan erg handig zijn. Dit houdt in dat je alle apps, aan wie je in het verleden (onbedoeld) toestemming hebt gegeven om je plek te lokaliseren, deze twee rechten te ontzeggen. Dit betekent dat alle apps die voorheen toegang hadden tot je GPS-locatie, microfoon, adresboek, adressenlijst, etc., dit recht ontzegt zal worden.

Het Opnieuw instellen van je iPhone Woordenboek

Wist je dat je ook de woordenlijst die je aan je toetsenbord gekoppeld hebt kunt herstellen. Dit betekent dat alle aangepaste woorden, afkortingen en sneltoetsen ongedaan kan maken wanneer je je toetsenbord woordenlijst herstelt. 

Het opnieuw instellen van Netwerkinstellingen

Wil je je netwerk terugzetten naar de fabrieksinstellingen, dan ken je het beste deze netwerkinstellingen herstellen. Let wel dat je al je WiFi-netwerken en wachtwoorden kwijt zult raken. Je iPhone zal in principe de hofspots en routers met wie hij reeds verbonden was niet meer herkennen. Automatische verbinding zal dan ook niet meer gaan totdat je opnieuw succesvol aan een netwerk verbindt.

Plaats een reactie